Toegevoegd door Robin op 24 maart 2017

JEUGD - Koersen als je ziek bent? "Sep Vanmarcke is ziek maar doet toch E3 én Gent-Wevelgem". Wat doe jij als je ziek bent?

Vanuit Cycling Vlaanderen geven we graag wat duiding aan onze jeugdrenners. Koersen als je ziek bent is niet de beste optie. Voel je je niet helemaal oké, kies dan voor een dagje rust of een rustige training. Wat dacht je van een leuke techniektraining?

Waarom koerst Sep dan wel?

Sep Vanmarcke is een profrenner, en dat zegt al bijna alles. Voor Sep, en andere renners, is wielrennen zijn beroep. Zij werken toe naar een belangrijke wedstrijd en er wordt van hen verwacht dat ze presteren. Vraag maar aan je ouders: ook zij zullen (soms) gaan werken als ze ziek zijn: omdat ze een belangrijke meeting hebben of omdat er een grote opdracht moet afgewerkt worden. Van een renner worden ook bepaalde zaken verwacht, en één daarvan is dat ze de wedstrijden rijden waarvoor zij zich hebben opgegeven of waar zij een mooi resultaat kunnen rijden.

Wat je ook niet mag vergeten is dat renners een volledig team van artsen rond zich hebben. Zij volgen de renners op, onderzoeken hen en zullen nooit risico’s nemen. Is de renner te ziek, dan zal de dokter hem niet laten starten.

Fietsen is in de eerste plaats plezier beleven. Ga op ontdekking, zoek nieuwe wegen of paadjes uit, probeer eens een andere discipline, ... Het wielrennen is een rijke sport: ontdek ze dan ook ten volle! Have fun!

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170323_02796891

Illustraties Wiebo en Puff door Stedho - © Wielerbond Vlaanderen